Stacks Image 96

QUACIENDAS

barbet en lagotto romagnolokennel

Quaciëndas

Kennel

KYNO

Hondenkapsalon

Greet Los-Romeijn
Oosterstraat 15
3971AN Driebergen-Rijsenburg
Tel: 0031 (0)343-520276
E-mail: advies@losenromeijn.nl

Stacks Image 98

Deze foto met tekst is opgenomen in het prestieuze Engelse blad Dog World Annual 2007. Het is een foto die we op verzoek aan de schrijfster hebben aangeleverd. De tekst die ze erbij bedacht heeft bevat nogal wat foutjes. De naam is Udine di Barbochos Reiau de Prouvenco, het eerste nestje was in 2005 en niet in 2006. En we fokken alleen af en toe Lagotto Romagnolos en Barbets en beslist geen Bulldogs (waar zou ze dat in hemelsnaam vandaan hebben?). Maar het belangsrijkste is een promotie van de Barbet in een Engels blad. In Engeland is de Barbet nagenoeg onbekend

Toen vernamen we via Elaine Fichter, een gedreven Barbetliefhebster, dat de kennel Di Barbochos Reiau de Prouvenco vrijwel zeker ging verdwijnen. De eigenaresse, mevrouw Pêtre van 84 jaar houdt het voor gezien en haar kinderen willen de kennel niet overnemen.
Ze had nog een laatste nestje liggen, waarvan nog 3 teefjes en 3 reutjes over waren, allemaal bruin.
Ook onze Udine heeft de kennelnaam Di Barbochos Reiau de Prouvenco.
Dit zou wellicht nog een laatste kans zijn op een bruine Barbet van het oude type.
Reden voor ons om eens vrijblijvend te gaan kijken. Gelukkig wilden Paula en Nel wel op de pups thuis passen. De grote honden namen we mee.
Dus "even" bijna 1200 km heen en 1200 km terug!

Mme Pêtre
Rechts Greet met Mme Pêtre, haar kleindochter en haar dochter aan het bekijken van een paar hondjes op een grote natuurstenen tafel

Maar de vrijblijvendheid ging al gauw weg toen we de leuke honden zagen. We waren meteen verkocht. En het was een bijzondere ervaring om kennis te maken met de vrouw wier vader de Barbet van de ondergang heeft gered. Met enige trots liet ze een fotoalbum met foto's uit de jaren 1920 - 1930 zien, waarop het echte oude type Barbet te zien was.

Er was voor een reutje van ons belangstelling uit Canada.
Toen die hoorden van onze voorgenomen reis gaven ze te kennen ook wel belangstelling voor 2 van die teefjes te hebben. Dus hebben we alle 3 de teefjes gekocht.

Op de terugweg een stop gemaakt in Macon en even bij Elaine langsgegaan in haar nieuwe huis om tien minuten rijden van Macon. Ook zij vond de pups prachtig.

Zie hier Cigale di Barbochos Reiau de Prouvenco, 3 maanden jong

En dit is Cythère di Barbochos Reiau de Prouvenco, 3 maanden jong

En dit is Cybèle di Barbochos Reiau de Prouvenco, 3 maanden jong, uiteindelijk onze Belle geworden

Alex Gauche, reu uit het eerste nest van Udine, heeft al 2 keer gedekt: in 2007 een teef uit Canada (10 pups) en in 2008 een teef uit Duitsland (11 pups). Foto's Carmen Alink, Indigodog Hondenfotografie.
Aragon, een andere reu uit het eerste nest van Udine, heeft in 2007 een teef uit Finland gedekt (10 pups)
Aubey, een teefje uit het eerste nest van Udine, heeft in 2007 6 pups gehad
Allie, eveneens een teefje uit het eerste nest van Udine, heeft in 2008 een nestje van 6 pups gehad

© 2021 losenromeijn.nl